DY Nutrition Global, compania de suplimente nutritive a multiplului campion mondial de fitness Dorian Yates, vine cu obligațiuni în euro la BVB. Dobânda, spre maximele pieței.

DY Nutrition Global, compania de suplimente nutritive a multiplului campion mondial de fitness Dorian Yates, vine cu obligațiuni în euro la BVB. Dobânda, spre maximele pieței.

DY Nutrition Global, companie românească specializată în suplimente nutritive fondată în 2017 de Dorian Yates, de șase ori consecutiv câștigător Mr. Olympia, vrea să se finanțeze la Bursa de Valori București printr-o emisiune de obligațiuni în euro la o dobândă anuală poziționată spre maximele pieței, în apropierea nivelului de 10%. Intermediată de TradeVille, emisiunea de obligațiuni se va realiza printr-o ofertă publică la care vor avea acces toți investitorii retail, compania intenționând să atragă până la 5 milioane de euro.

Fondurile obținute sunt destinate creșterii susținute a afacerilor, inclusiv prin modernizarea unei capacități de producție de ultimă generație din România, care oferă posibilitatea extinderii businessului prin oferirea de noi servicii de dezvoltare farmaceutică (CDMO), ce pot poziționa compania în top 5 producători din Europa, ca volum de producție.

Alte priorități de finanțare sunt lansarea unor noi produse inovatoare, prin gama DY Life Nutrition, dezvoltarea unui ecosistem e-commerce și de recomandări de sănătate cu ajutorul propriei aplicații mobile, precum și deschiderea unor noi piețe de desfacere la nivel european.

DY Nutrition dezvoltă în prezent o aplicație care folosește inteligența artificială, aplicație care va reprezenta un factor cheie în construirea unei reputații la nivel internațional de „game-changer” și de inovator în industria suplimentelor. Aplicația este gândită ca un prim pas în dezvoltarea planurilor îndrăznețe și ambițioase ale DY Nutrition de a deveni un jucător dominant atât în industria globală de nutriție sportivă, cât și în industria de sănătate personalizată, wellness și anti-îmbătrânire. 

DY Life Optimization este o aplicație pentru sănătate personalizată și longevitate, care oferă informații ghidate de date și acțiuni în timp real, pentru a avea grijă de sănătatea fizică, mentală și emoțională a utilizatorilor.

Având în vedere redefinirea conceptului de stare de bine și de sănătate, DY Nutrition se concentrează să înțeleagă cu adevărat și să abordeze nevoile unice ale consumatorilor în ceea ce privește sănătatea și nevoile lor nutriționale.

Asemenea lui Dorian Yates, care a redefinit peisajul culturismului, compania își propune să continue această moștenire a schimbării și a inovației, transformând modul în care consumatorii percep și interacționează cu industria suplimentelor. Etosul inovator al lui Dorian continuă să modeleze misiunea companiei și cu acest spirit revoluționar și game-changing, DY Nutrition își propune să schimbe paradigma suplimentelor nutritive. Suplimentele nu trebuie să fie un lux, ci bunuri esențiale accesibile tuturor celor care vor să aibă un stil de viață sănătos și echilibrat.

Prin noua gamă, prioritatea companiei este să le ofere consumatorilor instrumentele necesare pentru a trăi o viață sănătoasă, asigurându-se că fiecare produs îndeplinește cele mai înalte standarde, susținute științific, cu materii prime de cea mai bună calitate, testate într-unele dintre cele mai moderne laboratoare, și produse în propria fabrică farmaceutică certificată GMP. Mutarea producției de la terți în propria fabrică ar permite companiei să ofere prețuri corecte, fără a compromite calitatea suplimentelor.

Transparența este o valoare definitorie pentru companie, iar produsele DY Nutrition respectă toate reglementările industriei farmaceutice, deși fac parte din industria suplimentelor, și susțin toate beneficiile menționate pe etichetă.

DY Nutrition Global a fost înregistrată juridic în România în 2017, țara noastră fiind aleasă centru al dezvoltării economice în regiune și pentru poziția strategică în gestionarea relațiilor comerciale internaționale ale companiei. DY Nutrition Global este controlată de Dorian Yates (34% din acțiuni) și de antreprenorii români Sergiu Manofu și Yassin Abdul, fiecare cu câte 33% din acțiuni. Considerat unul dintre cei mai populari bodybuilderi din istoria sportului, la vârf în aceeași ligă cu Arnold Schwarzenegger, Dorian Yates este un vector formidabil de imagine la nivel internațional, generând o expunere mediatică importantă în beneficiul companiei.

Produsele DY Nutrition Global sunt accesibile deja pe șase continente, inclusiv pe piețe mature din Europa, America de Sud și Asia de Sud-Est. Misiunea principală a companiei este de a oferi publicului larg produse esențiale nu doar pentru obținerea unor performanțe sportive excepționale, ci și a unui stil sănătos de alimentație și viață.

Afacerile companiei au crescut accelerat în ultimii ani, chiar și în perioada critică a pandemiei Covid. În 2022, DY Nutrition Global a realizat venituri de circa 5,3 milioane de Euro, dublu ca și valoare față de 2021, cu o profitabilitate netă de peste 11,7%. După mărimea livrărilor, DY Nutrition Global se situează în top 5 cele mai performante branduri românești de suplimente nutritive.

De curând, compania a devenit SA și va reuni toate filiale DY Nutrition din alte țări, preconizând astfel să ajungă la o cifră de afaceri de până la 12 mil. de Euro în decursul anului viitor.