Vitema Pharmaceuticals și DY Nutrition au celebrat Ziua Mondială a Sănătății, alături de SOS Satele Copiilor din Sibiu, prin cadrul inițiativei ”Health For All”

Vitema Pharmaceuticals și DY Nutrition au celebrat Ziua Mondială a Sănătății, alături de SOS Satele Copiilor din Sibiu, prin cadrul inițiativei ”Health For All”

În spiritul misiunii comune de a îmbunătăți starea de sănătate a oamenilor prin produsele pe care le fabrică și respectiv comercializează, compania de contract manufacturing Vitema SA și compania de suplimente sportive DY Nutrition Global SA au încheiat un parteneriat cu organizația non-guvernamentală SOS Satele Copiilor și împreună au organizat o inițiativă specială pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății.

Inițiativa ”Health For All” a fost creată pentru a sprijini comunitățile defavorizate din Sibiu și împrejurimi, sub deviza: „Prevenție și îngrijire, pas cu pas spre o comunitate sănătoasă!”

Vineri, 5 aprilie 2024, voluntarii echipelor Vitema Pharmaceuticals și DY Nutrition au luat parte la acțiunea specială de susținere a sănătății și bunăstării familiilor și copiilor din comunitățile SOS Sibiu, prin susținerea a 3 workshop-uri educaționale axate pe îngrijirea sănătății și pe rolul esențial al nutriției și vitaminelor în cultivarea unui stil de viață sănătos, în localitățile: Sibiu, Avrig și Cisnădie. La finalul seminariilor, beneficiarii au primit o donație constând în suplimente din portofoliul celor două companii, fructe și articole de igienă personală.

Ziua Mondială a Sănătății este sărbătorită anual pe data de 7 aprilie și atrage în fiecare an atenția asupra unui subiect specific de sănătate cu importanță pentru oamenii din întreaga lume. Bolile și dezastrele sunt cauze importante de deces și dizabilitate. Conflictele distrug vieți, provocând moarte, durere, foamete și suferință psihologică. De asemenea, arderea combustibililor fosili alimentează simultan criza climatică și privează dreptul de a respira aer curat, cu poluarea aerului în interior și în aer liber revendicând o viață la fiecare 5 secunde.

Consiliul OMS a constatat că cel puțin 140 de țări recunosc sănătatea ca un drept uman în constituția lor. Cu toate acestea, țările nu adoptă și nu pun în practică legi pentru a se asigura că populațiile lor au dreptul și accesul la servicii de sănătate. Acest lucru subliniază faptul că cel puțin 4,5 miliarde de oameni, mai mult de jumătate din populația lumii, nu au fost complet acoperiți de servicii de sănătate esențiale în 2021. Pentru a aborda aceste tipuri de provocări, tema pentru Ziua Mondială a Sănătății din 2024 este ”My Health, My Right” (Sănătatea mea, dreptul meu). Tema acestui an a fost aleasă pentru a promova dreptul fiecărui om, oriunde s-ar afla, de a avea acces la servicii de sănătate de calitate, educație și informații, precum și la apă potabilă sigură, aer curat, nutriție bună, locuințe de calitate și condiții de muncă decente:

”Cu inimile larg deschise, am decis să sărbătorim în avans Ziua Mondială a Sănătății și să îmbrățișăm tema din acest an: "Sănătatea Mea, Dreptul Meu", alături de partenerii noștri de la DY Nutrition. În spiritul acestei zile, am fost mai mult decât onorați să aducem în discuție tema îngrijirii sănătății, în comunităților defavorizate din Sibiu, prin colaborarea noastră cu SOS Satele Copiilor România. În ciuda progresului României în îmbunătățirea sănătății, umbra sărăciei și a excluderii sociale planează greu, lăsând în urmă inegalități vaste în acoperirea serviciilor de sănătate, comunitățile rurale și vulnerabile confruntându-se cu provocări semnificative în accesarea serviciilor de sănătate de bază. 2,4 milioane de români trăiesc fără asigurare medicală, restricționați de sărăcie, adesea amânând căutarea ajutorului medical până când este prea târziu, contribuind astfel la povara ridicată a deceselor evitabile și ameliorabile în România.

La Vitema Pharmaceuticals, suntem motivați de viziunea că sănătatea este un drept fundamental, nu un privilegiu. Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, am ales să nu vorbim despre schimbare, ci să fim noi schimbarea prin donarea de vitamine, suplimente de sănătate și informații cruciale despre îngrijirea sănătății celor care au cea mai mare nevoie de ele." - Diana Șerban, Commercial and Business Development Head, Vitema SA

DY Nutrition Global SA, compania de suplimente sportive fondată de legendarul bodybuilder Dorian Yates, câștigător al titlului de Mr. Olympia de șase ori consecutiv, a răspuns prompt invitației din partea partea partenerilor de la Vitema Pharmaceuticals de a se alătura inițiativei acestora ”Health For All” și de a veni în sprijinul comunităților Sos Satele Copiilor din Sibiu.

Alături de Vitema Pharmaceuticals, ne-am asociat cu SOS Satele Copiilor România, în cadrul inițiativei "Health For All" adaptată comunităților defavorizate din Sibiu și împrejurimi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății. La DY Nutrition, credem cu tărie în încurajarea unor astfel de acțiuni, deoarece pot avea un impact major, game-changing am putea spune, asupra comunităților din care facem parte.” - Mircea Teacă, CEO DY Nutrition Global SA

Despre Vitema Pharmaceuticals

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Vitema Pharmaceuticals este una dintre cele mai mari și mai moderne unități de producție farmaceutică certificate GMP din Europa. Situată strategic la Sibiu, fabrica dispune de 4 unități de producție, cu o suprafață totală de 33.000 de metri pătrați, o capacitate de stocare de până la 2.800 de paleți, mai multe laboratoare de ultimă generație, un centru de cercetare și dezvoltare cu personal calificat și un proces de fabricație 100% automatizat.

Compania este specializată în servicii de contract manufacturing (CMO) pentru produse farmaceutice și suplimente alimentare, respectând standardele de calitate din industria farmaceutică.

Despre DY Nutrition

DY Nutrition Global SA este o companie care produce și comercializează suplimente nutritive, fondată de legendarul culturist britanic Dorian Yates, câștigător de șase ori al titlului Mr. Olympia, și este una dintre cele mai importante companii de suplimente nutritive din România. Experiența de peste 40 de ani în domeniu a lui Dorian Yates, atenția la detalii și pasiunea pentru fitness au dus la dezvoltarea unor produse specializate pentru nutriție sportivă care se adresează sportivilor de performanță și atleților, cât și vitamine și minerale pentru toți cei interesați de un stil de viață sănătos și preocupați de starea lor de bine fizică și psihică.

Produsele sunt accesibile deja pe şase continente, inclusiv pe pieţe mature din Europa, America de Sud şi Asia de Sud-Est. Misiunea principală a companiei este de a oferi publicului larg produse esenţiale nu doar pentru obţinerea unor performanţe sportive excepţionale, ci şi a unui stil sănătos de alimentaţie şi viaţă.