Când ar trebui să vă antrenați?

Când ar trebui să vă antrenați?

Aceasta este o întrebare comună pentru toți cei care merg la sală. Iar cel mai scurt, cel mai sincer răspuns este: oricând aveți chef.

Motivația voastră, precum și barometrul vostru energetic variază de-a lungul zilei. Așadar, trebuie să găsiti acel moment special care vi se potrivește cel mai bine înainte de a încerca să vă alcătuiti un program de antrenament.

Care este cronotipul vostru?

Primul și cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont este ceasul vostru biologic (sau, așa cum îl numesc experții – ritmul circadian), pentru că acesta este cel ce ne pune în mișcare, ne dictează performanța și ne face sau ne distruge sănătatea.

Unii dintre noi sunt ciocârlii de dimineață, în timp ce alții sunt bufnițe de noapte. Nu este nimic în neregulă cu asta. Trebuie doar să înțelegeti cum funcționează corpul vostru, astfel încât să puteți determina cel mai bun moment pentru antrenamentul vostru zilnic.

Iată un test frumos care va dezvălui care este cronotipul vostru și vă va ajuta să înțelegeti cum funcționati.

Viața voastră personală: 

Următorul lucru care va fi analizat este viața voastră personală. Care este programul vostru de lucru? Petreceți suficient timp cu familia voastră?

La prima vedere, poate părea că nu mai rămâne timp între obligațiile voastre la serviciu și timpul pe care îl petreceți alături de cei dragi și atunci ne pierdem și începem să ne dăm scuze.

Este o concepție greșită comună că, pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să petreceți o cantitate ridicolă de timp în sală sau că trebuie să vă antrenați zilnic.

Dorian Yates ne spune că, odată ce obțineti planul perfect de antrenament, o sesiune de antrenament de 45 de minute programată de 3 ori pe săptămână poate face toată diferența din lume.

Când vine vorba de antrenament, majoritatea oamenilor tind să aleagă între supraîncărcare progresivă și antrenament HIT. Nu puteți decide care este mai bine pentru voi? Verificați.

Antrenament de dimineață:

Având toate acestea în minte, să aruncăm o privire mai atentă asupra modului în care fiecare moment al zilei vă afectează concentrarea mentală și performanța fizică.

Un antrenament de dimineață poate fi o durere de cap pentru mulți oameni, dar vine cu o mulțime de avantaje (inclusiv faptul că sălile de sport sunt cel mai puțin aglomerate înainte de prânz).

În timp ce ora devreme ar putea fi un inconvenient, s-a dovedit că antrenamentul dimineața este extrem de eficient pentru pierderea în greutate, deoarece în acest moment aveți un profil hormonal care duce la un metabolism mai bun al grăsimilor.

Dacă scopul vostru principal este creșterea mușchilor, atunci antrenamentele de dimineață sunt o alegere bună și pentru voi. Dimineața, nivelurile de testosteron sunt la apogeul zilnic, iar acesta este un element de bază în antrenamentul de forță.

În plus, puteți beneficia de o concentrare mentală mai mare și vă puteți stimula energia pentru tot restul zilei.

Ca să nu mai vorbim că, departe de a vă împiedica productivitatea, antrenamentul de dimineață are mai multe șanse să o sporească.

S-ar putea să fie nevoie să vă încălziți puțin pentru a vă asigura că totul se întâmplă conform planului, dar vestea bună este că, odată ce ați terminat, nimic nu vă va sta în cale.

Antrenament de după-amiază:

Dacă vă confruntați cu tensiunea în mușchi și articulații dimineața, sesiunile de după-amiază sunt la fel de bune. Dacă aveți o pauză generoasă de prânz, o puteți folosi productiv pentru un antrenament.

Acest lucru ajută la atenuarea stresului și vă reumple bateriile, astfel încât vă veți întoarce la muncă cu o motivație și energie reînnoite.

În plus - până când ajungeți la sală ați mâncat deja o masă sau două, ceea ce înseamnă că zahărul din sânge este puțin mai mare. Astfel, făcându-l bun pentru antrenament la intensități crescute.

În plus, atât antrenamentele de dimineață, cât și de după-amiază pot face minuni asupra ceasului vostru biologic. Antrenamentul vă oferă mai multă energie dimineața și vă permite să mergeți la culcare mai devreme.

Pe de altă parte, avem tendința să fim mai flexibili, mai rezistenți și să avem un timp de reacție mai rapid în a doua parte a zilei. Acest lucru face antrenamentul de după-amiază o alegere evidentă pentru majoritatea oamenilor.

Cu toate acestea, nu toți avem norocul să avem o sală de sport în imediata apropiere a clădirii noastre de birouri. În mod similar, pauzele de prânz nu durează mai mult de o oră. De cele mai multe ori, devine practic imposibil să stoarceți atât o sesiune de antrenament, cât și o masă.

Acest lucru, împreună cu faptul că este momentul în care suntem cei mai atenți și concentrați, face ca antrenamentele de seară să fie cea mai răspândită alegere.

Antrenamentul de seară:

Tindem să percepem serile ca pe o recompensă personală la sfârșitul unei zile lungi și stresante.

Dacă reușim să ne integrăm antrenamentele în acest gen de filozofie de viață, asociindu-le cu sentimentul de ușurare și fericire pe care ne permitem să îl simțim aproape de sfârșitul zilei, atunci vom deveni mai conștienți de efectele pozitive pe care le au asupra corpului nostru, devenind astfel mai concentrați spre obiectivele noastre.

Întârzierile în tiparele voastre de somn nu vor fi o problemă atâta timp cât nu vă duceți direct în pat după ce terminate antrenamentul.

Acordați-vă timp pentru a vă relaxa și lăsați-vă corpul să se relaxeze după sesiunea de antrenament. Făcând acest lucru, nu veți simți nicio schimbare în ceea ce privește calitatea somnului.

Evident, există multe alte lucruri pe care nu le-am luat în considerare, cum ar fi o schimbare de plan de ultimă oră, o programare la medic sau unele treburi pe care trebuie să le faci chiar atunci când trebuia să vă antrenați.

Atunci e bine să aveți un plan B.

Antrenamente alternate:

Alternarea orelor de antrenament poate fi benefică. Vă permite să integrați mai bine toate avantajele individuale care vin cu fiecare moment specific discutat mai sus.

Sigur, predictibilitatea este un lucru minunat, dar diversitatea este cea care construiește flexibilitatea și luptă împotriva consecințelor rutinei.

Consecvență:

În concluzie, totul se reduce la ceea ce este mai bine pentru voi și programul vostru. Ora nu contează la fel de mult ca și voința voastră de a pune lucrurile în mișcare.

Atâta timp cât sunteți consecvenți în antrenamentul vostru, aveți un plan de nutriție bun și puteți asigura un stimul adecvat de antrenament, depinde de voi dacă ar trebui să vă antrenați dimineața, după-amiaza sau seara.

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă stimula nutriția, puteți încerca întotdeauna proteina hidrolizată DY Nutrition. Acest tip de proteine are cel mai înalt grad de absorbție cu zero grăsimi și zahăr.

Nu există un răspuns universal la această întrebare, dar cheia este să potriviți fiziologia cu comportamentul vostru.

Ascultați-vă corpul. Dormiți bine, acordați-vă suficient timp pentru a vă recupera între o sesiune de antrenament intensivă și totul ar trebui să se așeze la un loc.