DY Nutrition Global SA a încheiat un parteneriat strategic cu Vitema Pharmaceuticals, una dintre cele mai moderne unități de producție cu certificare GMP din România, pentru producerea suplimentelor alimentare la cele mai înalte standarde de calitate

DY Nutrition Global SA a încheiat un parteneriat strategic cu Vitema Pharmaceuticals, una dintre cele mai moderne unități de producție cu certificare GMP din România, pentru producerea suplimentelor alimentare la cele mai înalte standarde de calitate

DY Nutrition Global SA a încheiat un parteneriat strategic cu Vitema Pharmaceuticals pentru producerea suplimentelor alimentare la cele mai riguroase și mai sigure standarde de calitate și se află în plin proces de a transfera întreaga producție în valoare de 15 milioane de euro pe an la fabrica din Sibiu.

Decizia este una firească având în vedere faptul că Vitema Pharmaceuticals are o experiență de peste 20 de ani în industria farmaceutică și este una dintre cele mai mari și mai moderne unități de producție farmaceutică certificate GMP din Europa.

Compania este specializată în servicii de contract manufacturing (CMO) pentru produse farmaceutice și suplimente alimentare, respectând standardele de calitate din industria farmaceutică. Acest angajament este confirmat de certificările EU GMP și de autorizația de a desfășura studii clinice proprii. Certificarea farmaceutică GMP este supusă celui mai ridicat nivel de examinare și de reglementare datorită cerințelor stricte necesare pentru a asigura siguranța, eficacitatea și consistența medicamentelor, spre deosebire de standardele GMP pentru suplimentele alimentare, deși importante, sunt în general mai puțin complexe și riguroase, întrucât suplimentele alimentare sunt considerate o categorie diferită de produse cu riscuri inerent mai mici. Fabricarea suplimentelor alimentare la standarde farmaceutice este un puternic diferențiator pentru Vitema Pharmaceuticals și a avut o contribuție decisivă în decizia companiei DY Nutrition Global SA de a muta producția local:

”Noua viziune de business a companiei Vitema Pharmaceuticals și abilitățile de a produce la cele mai înalte standarde europene cu certificare GMP farma ne-au determinat să luăm decizia game-changing pentru industria în care activăm de a produce suplimente nutritive la standarde farma, mutând producția de la terți, local. Consider că este un pas major nu doar pentru dezvoltarea companiei DY Nutrition, ci pentru întreaga industrie de suplimente sportive. Este imperios necesar să ținem pasul cu direcția în care se îndreaptă piața, să răspundem prompt și adaptat nevoilor și cerințelor consumatorilor noștri atât în ceea ce privește calitatea, cât și costul cât mai onest al produselor. Sunt încrezător că prin acest parteneriat vom putea implementa viziunea brandului DY Nutrition. Suplimentele alimentare, atât de esențiale sănătății și stării de bine, nu trebuie să fie un lux, ci bunuri accesibile. Ne luăm angajamentul să oferim produse de calitate superioară, supuse celor mai exigente standarde ale industriei farmaceutice, la prețuri accesibile.” – Mircea Teacă, CEO DY Nutrition Global SA

În ultima perioadă, compania Vitema Pharmaceuticals a anunțat schimbări majore, precum consolidarea echipei de top management care a reușit să depășească pragul de 100 de milioane de euro investiții, 10 milioane doar în ultimele 6 luni și semnarea unor parteneriate strategice cu AI Clinical Research pentru studii clinice și cu DY Nutrition Global pentru servicii de contract manufacturing. Noua echipă are o viziune de business centrată pe servicii de contract manufacturing cu adresabilitate către piața globală. Printre primii pași către implementarea noii strategii de dezvoltare se numără investițiile în liniile de producție, schimbarea obiectului de activitate de la producție proprie la producție pentru parteneri externi, încheierea unui parteneriat strategic cu una dintre cele mai bune laboratoare de research la nivel global AI Clinical Research și decizia de a produce suplimente alimentare la standarde farmaceutice, ceea ce a condus la încheirea parteneriatul cu brandul DY Nutrition:

”La Vitema Pharmaceuticals, abordarea noastră nu se rezumă doar la respectarea standardelor existente, ci și la redefinirea unor noi standarde superioare pentru siguranță și eficacitate. Prin fabricarea suplimentelor conform standardelor GMP farmaceutice, ne asigurăm că fiecare produs care iese din unitățile noastre de producție are un grad ridicat de puritate și siguranță și reflectă cu precizie etichetarea sa. Credem că a sosit momentul pentru o schimbare și în industria suplimentelor, o tranziție către sinceritate și responsabilitate completă față de consumatori. Vă invităm să vă alăturați acestei misiuni vitale. Împreună putem crea un mediu în care consumatorii să poată avea încredere în suplimentele pe care le utilizează, iar companiile să se mândrească cu produsele pe care le oferă.” – Abdul Yassin, CEO Vitema Pharmaceuticals

Despre Vitema Pharmaceuticals

Situată strategic la Sibiu, fabrica dispune de 4 unități de producție, cu o suprafață totală de 33.000 de metri pătrați, o capacitate de stocare de până la 2.800 de paleți, mai multe laboratoare de ultimă generație, un centru de cercetare și dezvoltare cu personal calificat și un proces de fabricație 100% automatizat. Vitema dispune de toate capacitățile necesare pentru a gestiona atât producția la scară mică, cât și la scară mare a unei game de produse care include capsule, tablete filmate și nefilmate, comprimate masticabile, pudre sub formă de plic, precum și injectabile, seringi pre-umplute și flacoane. Capacitatea anuală a fabricii este de 3.5 miliarde de capsule și tablete, 4500 de tone de pudre și 20 de milioane de unități comerciale.

Cu active în valoare de 100 de milioane de euro, unități de producție dotate la cele mai înalte standarde europene, o capacitate de producție la scară largă și certificări de calitate precum EU GMP farma, certificare ISO 9001, ISO 22000 și Food Safety Mangement, Vitema Pharmaceuticals este una dintre cele mai moderne și mai mari fabrici din sud estul Europei și are toate premisele necesare de a deveni una dintre cele mai mari companii de contract manufacturing la nivel global. Toate aceste lucruri transformă Vitema Pharmaceuticals într-un centru de excelență pentru dezvoltarea, producția și ambalarea medicamentelor și suplimentelor alimentare, la cele mai înalte standarde de calitate.

Despre DY Nutrition

DY Nutrition Global SA este o companie care produce și comercializează suplimente nutritive, fondată de legendarul culturist britanic Dorian Yates, câștigător de șase ori al titlului Mr. Olympia, și este una dintre cele mai importante companii de suplimente nutritive din România. Experiența de peste 40 de ani în domeniu a lui Dorian Yates, atenția la detalii și pasiunea pentru fitness au dus la dezvoltarea unor produse specializate pentru nutriție sportivă care se adresează sportivilor de performanță și atleților, cât și vitamine și minerale pentru toți cei interesați de un stil de viață sănătos și preocupați de starea lor de bine fizică și psihică.

Produsele sunt accesibile deja pe şase continente, inclusiv pe pieţe mature din Europa, America de Sud şi Asia de Sud-Est. Misiunea principală a companiei este de a oferi publicului larg produse esenţiale nu doar pentru obţinerea unor performanţe sportive excepţionale, ci şi a unui stil sănătos de alimentaţie şi viaţă.