Mr. Olympia 1993

Mr. Olympia 1993

Competiția Mr. Olympia din 1993 a fost probabil cea mai îndrăgită competiție la care am participat din toată cariera mea de culturist.

În primul meu concurs Mr. Olympia din 1991, am ocupat locul al doilea, în urma marelui Lee Haney. A fost o realizare remarcabilă, cu câteva luni înainte câștigasem Night of Champions din 1991 care m-a propulsat pe cea mai mare scenă posibilă.

Începutul

În 1992, am câștigat primul meu Sandow. Deși eram extrem de fericit pentru victorie și eram pregătit să-mi încep cariera, totuși nu aveam certitudinea că cineva n-ar putea să mă învingă. În plus, concursul a avut loc la Helsinki, Finlanda și nu în America. Știam că pentru a fi sigur că nimeni nu mă poate învinge, trebuia să fac câteva ajustări...

Așadar, înainte de Mr. Olympia din 1993, am păstrat totul cam la fel, pentru că a funcționat. Dacă ceva nu este defect, de ce să încerci să-l repari? Cu toate acestea, am optimizat totul.

În fiecare săptămână, fără excepție, îmi făceam poze și vedeam cum arăt și le compăram cu pozele din săptămânile anterioare. Feedbackul vizual funcționa cel mai bine pentru mine, puteam vedea schimbările fizicului meu de la o săptămână la alta și, ca de obicei, totul se aranja. Aceasta se întâmpla pentru că eram pe cale să perfecționez formula pentru a obține un fizic câștigător la competiția Mr. Olympia.

Când am început pregătirea pentru Mr. Olympia din 1993, de fapt, aveam cu 7-8lbs (3-4kg) mai mult, datorită cantității de mușchi pe care îl construisem... era mult pentru un atlet de top.

Anul 1993 a fost și un an remarcabil de antrenament, nu am avut nicio accidentare și totul era în regulă. De la alimentație, recuperare, afaceri și antrenament. În anii precedenți am pus bazele pentru a-mi asigura succesul pe viitor.

Competiția

A fost prima dată în istoria sportului când un concurent apărea la aproape 260lbs (118kg) și era complet definit până la os. Poate concurenții din ziua de azi ajung la 260lbs, dar nu sunt aproape la același nivel de condiție fizică. Mă dureau picioarele, în special în ziua competiției, mergând pe podeaua de lemn tare. Acest lucru se întâmpla pentru că pierdusem chiar și stratul de grăsime de pe tălpile picioarelor, îmi amintesc că picioarele mă dureau teribil, dar asta nu era ceva nou pentru mine, pentru că mi s-a întâmplat prima oară în 1990 la Night of Champions.

Reacția oamenilor după ce m-au văzut a fost că au ajuns la concluzia că am folosit o cantitate masivă de droguri secrete, dar, în realitate, totul se datora dietei, nu exageram. Trebuie să rețineți că eram numit "The Shadow" (Umbra), nimeni nu mă vedea în timpul anului până la Mr. Olympia, așa că nu aveau idee cum arătam înainte de competiție.

De obicei, după competiție, mă îndreptam direct spre California pentru a face ședințe foto. Revistele Flex și Wieder doreau fotografii imediat după competiție pentru a mă surprinde în forma de concurs. De obicei, petreceam 10-14 zile în Golden State. După aceea, mă întorceam acasă în Birmingham, unde petreceam cea mai mare parte a anului în acea pivniță rece și întunecată numită Temple Gym. Îmi sculptam fizicul, mă pregăteam să-mi apăr titlul, pentru încă un an...

Așadar, aceasta a fost competiția mea preferată Mr. Olympia, o victorie care a schimbat jocul și care încă este discutată și astăzi. Rămâneți conectați pentru mai multe articole de blog și verificați gama noastră premium de suplimente. Avem tot ce aveți nevoie pentru îndeplinirea obiectivelor voastre de fitness de la pre-workout-uri, proteine, creatină și multe altele.