Cum vă pot ajuta proteinele să pierdeți în greutate

Cum vă pot ajuta proteinele să pierdeți în greutate

În acest blog, ne vom concentra asupra unuia dintre cei trei macronutrienți... proteinele. Este crucial să consumați proteine, mai ales atunci când încercați să pierdeți în greutate, și vă vom explica exact de ce. Vom acorda o atenție specială proteinelor din zer și modului în care acestea pot fi o armă utilă în arsenalul vostru de suplimente când vine vorba de pierderea în greutate.

Pe scurt despre proteine

Proteinele reprezintă o parte esențială a oricărei diete sănătoase, dar pot fi și un instrument puternic în procesul de pierdere în greutate. Desigur, proteinele pot fi găsite în multe forme diferite, cum ar fi pui, carne de vită, miel, lapte, shake-uri proteice, soia și ouă, pentru a numi doar câteva, iar aceste surse vor avea profiluri diferite de aminoacizi. În general, proteinele de origine animală sunt considerate surse complete de proteine, ceea ce înseamnă că acestea conțin toți cei nouă aminoacizi esențiali. Cu toate acestea, multe surse de proteine de origine vegetală fie au o cantitate prea mică de aminoacizi esențiali, fie lipsesc unul sau mai mulți dintre acești aminoacizi, ceea ce le face să fie considerate surse incomplete de proteine. Vom face cu siguranță un articol de blog și despre diferitele surse de proteine în viitorul apropiat, așa că fiți cu ochii pe blogul nostru.

Una dintre cele mai comune surse și o proteină completă este proteina din zer. Acest produs secundar de origine lactată al brânzei este cea mai populară sursă de proteină sub formă de supliment. Și dintr-un motiv întemeiat, este o proteină de înaltă calitate, ușor de digerat și absorbită rapid de către organism. Adesea este folosită ca supliment post-antrenament, deoarece ajută la promovarea creșterii și reparării musculare, dar poate fi folosită în orice moment al zilei. De exemplu, poate fi utilizată și ca înlocuitor de masă sau ca gustare între mese pentru a vă spori aportul de proteine.

 O dietă bogată în proteine ajută la pierderea în greutate

Atunci când urmează o dietă pentru a slăbi, una dintre cele mai mari obstacole cu care se confruntă oamenii este lupta împotriva senzației de foame. Oamenii vor renunța la obiectivele lor de pierdere în greutate și nu sunt predispuși să urmeze un plan alimentar dacă simt o foame intensă. Din cei trei macronutrienți, proteinele reduc cel mai mult senzația de foame.

Studiile au arătat că consumul unei diete bogate în proteine poate fi o abordare foarte eficientă în ceea ce privește pierderea în greutate. Unul dintre motivele principale pentru care consumul unei diete bogate în proteine pentru pierderea în greutate este eficient constă în capacitatea sa de a crește senzația de sațietate, ceea ce poate duce în cele din urmă la consumul unui număr mai mic de calorii pe parcursul zilei. Și proteina din zer poate ajuta la promovarea pierderii în greutate prin creșterea sațietății, reducerea senzației de foame și promovarea termogenezei.

Consumul unei diete bogate în proteine a demonstrat că stimulează metabolismul și poate modifica mai mulți hormoni care reglează greutatea. Acest lucru se datorează faptului că cantitățile mai mari de proteine din dietă pot crește nivelurile hormonilor de sațietate, reducând în același timp nivelurile de grelină, hormonul foamei. De asemenea, un aport mai mare de proteine a fost asociat cu o creștere a metabolismului datorită efectului termic ridicat pe care îl poate avea.

Desigur, vorbim despre surse de proteine cum ar fi pieptul de pui, pieptul de curcan, carne de vită slabă, pește și altele asemenea. Scopul este de a obține în principal calorii din proteine, astfel că, deși cheeseburgerii și puiul prăjit conțin proteine, conțin, de asemenea, multe grăsimi și carbohidrați, ceea ce înseamnă în cele din urmă o masă cu un conținut caloric ridicat.

Pe lângă senzația de sațietate prelungită, proteinele contribuie, de asemenea, la menținerea masei corporale în timpul dietei și, în plus, proteinele sunt dificil de stocat ca grăsime corporală. Acest lucru se datorează faptului că, în momentul digestiei, proteina trece printr-un proces contrastant față de grăsimi și carbohidrați pentru a fi stocată ca grăsime corporală.

Cum să folosiți proteina din zer pentru pierderea în greutate

Prin includerea proteinei din zer într-o dietă bogată în proteine, puteți să vă atingeți mai ușor necesarul zilnic de proteină. Pur și simplu adăugați cantitatea dorită de proteină din zer în shaker, adăugați apă sau lapte, agitați și savurați. Sau puteți cumpăra shake-uri proteice gata făcute din supermarket, dar asigurați-vă că citiți informațiile nutriționale de pe etichetă, deoarece unele pot conține cantități mari de zahăr.

Astfel, în doar câteva secunde, aveți un shake sănătos și bogat în proteine. Sunt convenabile, rapide și pot fi personalizate pentru a vă satisface nevoile individuale. Shake-urile proteice sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține o cantitate mare de proteine într-o singură porție, facilitând astfel atingerea necesarului zilnic de proteină. În mod obișnuit, ar trebui să căutați o pudră de proteine din zer care conține cantități minime de zahăr și grăsime, cum ar fi gama noastră de suplimente proteice din zer.

Alte surse de proteine pentru pierderea în greutate

Pe lângă proteina din zer, există și alte surse de proteine care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, așa cum am menționat mai devreme. Alimentele bogate în proteine, cum ar fi pieptul de pui, carne de vită slabă, curcan, pește și ouă, sunt toate surse excelente de proteine. Din nou, acestea sunt surse complete de proteine.

Dacă alegeți să nu consumați proteine de origine animală, atunci alte surse precum hrișcă, quinoa și linte sunt alternative excelente. Deoarece unele surse populare de proteine de origine vegetală nu conțin sau conțin cantități prea mici de aminoacizi esențiali, puteți opta să consumați un supliment de aminoacizi esențiali alături de mâncarea bazată pe plante. Acesta este un mod excelent de a consuma toți cei nouă dintre acești aminoacizi într-o singură porție.

Batoanele proteice reprezintă o altă modalitate excelentă de a ajunge la obiectivul zilnic de proteine. Asemenea shake-urilor de proteine din zer, batoanele proteice sunt convenabile și pot fi consumate și on-the-go. Adesea conțin și grăsimi și carbohidrați, așa că asigurați-vă că citiți lista de ingrediente și informațiile nutriționale de pe fiecare ambalaj pentru a vă asigura că obțineți ceea ce aveți nevoie.

Câtă proteină aveți nevoie?

Până acum ați înțeles importanța consumului unei diete bogate în proteine atunci când doriți să pierdeți în greutate, dar de câtă proteină aveți nevoie zilnic?

Deși nu există un număr definitiv, în general se recomandă să consumați între 1,6 și 2,2 grame de proteină pe kilogram de greutate corporală atunci când vă aflați într-un deficit caloric. Mai ales acum, când sunteți într-un deficit caloric pentru a pierde în greutate, veți dori să vă păstrați cât mai mult mușchi posibil, deoarece organismul poate descompune țesutul muscular pentru a obține energie atunci când a epuizat alte surse. Pentru a ajuta la contracararea acestui efect, este indicat să încercați să consumați între 1,6 și 2,2 grame de proteină pe kilogram de greutate corporală.

Concluzii:

Așadar, iată importanța consumului unei diete bogate în proteine atunci când doriți să pierdeți în greutate.

Alimentele integrale ar trebui să fie cu siguranță baza dietei, cu surse de proteine ridicate, cum ar fi puiul, peștele, carnea de vită, produsele lactate și altele. Dar prin includerea shake-urilor proteice pentru a suplimenta dieta, puteți crește aportul de proteine și puteți obține beneficiile care vin odată cu consumul unei diete bogate în proteine.

Partea bună este că nu trebuie să consumați alimente fără gust pentru a obține suficientă proteină. Probabil ați văzut pieptul de pui necondimentat circulând pe rețelele de socializare și, în timp ce unii pot opta pentru acest lucru, mulți alții nu vor.

Un lucru important de menționat este că da, este bine să condimentați mâncarea după gust, dar să fiți conștienți de caloriile care vin odată cu acestea, în special atunci când sunt cumpărate din magazin, deoarece multe pot conține cantități mari de zahăr în special.

Ca întotdeauna, atunci când alegeți un supliment de proteină, este important să citiți informațiile nutriționale de pe fiecare produs pe care îl cumpărați și să alegeți produse de înaltă calitate cu conținut scăzut de zahăr.

La DY Nutrition, avem o gamă de produse care vă pot susține în atingerea obiectivului de pierdere în greutate, cum ar fi gama noastră de pudre proteice din zer, aminoacizi esențiali, suplimente pentru arderea grăsimilor și multe altele.