Pot consuma pre-workout în zilele în care nu mă antrenez?

Pot consuma pre-workout în zilele în care nu mă antrenez?

Așa cum sugerează și numele, "pre-workoutul" este consumat de obicei înainte de antrenament. Dar sunt aceste suplimente "permise" doar înainte de antrenament?

Să explorăm motivele pentru care ai putea lua un supliment pre-antrenament fără să te antrenezi efectiv și cum te poate ajuta în alte activități din viața de zi cu zi.

Poți folosi un supliment pre-antrenament și atunci când nu te antrenezi

Suplimentele pre-antrenament sunt concepute pentru a crește nivelurile de energie și concentrare și sunt de obicei luate înainte de exercițiile fizice. Cu toate acestea, atunci când nu te antrenezi, suplimentele pre-antrenament pot oferi în continuare beneficii. Acestea pot contribui la sporirea nivelurilor de energie și concentrare mentală, precum și la creșterea stării de alertă și concentrare. De asemenea, suplimentele pre-antrenament pot să reducă oboseala și să ofere o stare generală de bine. În plus, acestea pot contribui la îmbunătățirea performanței cognitive și chiar să ajute la îmbunătățirea stării de spirit.

Pre-workouturile pot fi folosite și atunci când nu te antrenezi pentru a ajuta la sporirea nivelurilor de energie, concentrare mentală, stare de alertă, concentrare și altele.

Principala sursă de energie în suplimentele pre-antrenament este cafeina. În mod obișnuit, o ceașcă de cafea este băutura preferată a multor persoane pentru a le oferi un boost de energie, în special dimineața. Conținutul de cafeină dintr-o ceașcă de cafea poate varia între 50mg și 160mg, în funcție de tipul de cafea. O porție de pre-workout poate conține între 100mg și chiar până la 400mg de cafeină!

Suplimentele pre-antrenament și cafeaua ambele oferă un boost de energie, dar o fac în moduri diferite. Suplimentele pre-antrenament conțin ingrediente precum cafeina, vitamine din complexul B și aminoacizi care lucrează împreună pentru a crește nivelurile de energie și concentrare. După cum s-a menționat, cafeina este principalul stimulant din cafea.

De asemenea, cafeaua conține și alți compuși, precum teobromina și teofilina, care pot oferi o creștere a energiei. Băuturile pre-antrenament sunt concepute pentru a îmbunătăți performanța fizică, a crește concentrarea și starea de alertă și a întârzia oboseala.

Cafeaua, pe de altă parte, oferă o creștere rapidă a energiei, dar poate duce și la o scădere bruscă a acesteia odată ce cafeina își epuizează efectul. De asemenea, consumul excesiv de cafea poate cauza stări de neliniște.

Să explorăm câteva dintre ingredientele din compoziția suplimentelor pre-antrenament care pot ajuta în activitățile și sarcinile de zi cu zi:

L-teanina

Suplimentele pre-antrenament pot conține adesea aminoacidul prietenos numit L-teanina, care poate reduce scăderea de energie asociată cu cafeina, echilibrând efectele stimulante ale cafeinei și chiar promovând relaxarea. De asemenea, poate reduce efectele negative ale cafeinei, cum ar fi durerile de cap, tremuratul și agitația.

L-teanina ajută la reducerea efectelor hormonilor de stres eliberați atunci când se consumă cafeină. Contribuie la reducerea potențialei neliniști și anxietăți asociate adesea cu consumul de cafeină prin stimularea producției de unde alfa în creier, care au un efect calmant și relaxant asupra corpului.

Cunoaștem importanța somnului, în special pentru recuperarea musculară, iar L-teanina a fost demonstrat că ajută oamenii să obțină un somn de mai bună calitate chiar și atunci când s-a consumat cafeină mai devreme în zi, deoarece contribuie la reducerea efectelor cafeinei asupra ciclului natural de somn al organismului.

L-tirozina

Suplimentele pre-antrenament pot conține multe alte ingrediente, precum îmbunătățitori cognitivi, cum ar fi L-tirozina. Acesta este un aminoacid care a fost demonstrat că îmbunătățește funcția cognitivă prin creșterea producției de neurotransmițători în creier. Acești neurotransmițători includ dopamina, adrenalina și norepinefrina, care sunt responsabili de reglarea concentrării, stării de spirit și chiar motivației. Ce este și mai bine este faptul că s-a demonstrat că L-tirozina reduce efectele stresului asupra creierului. În consecință, acest lucru te poate ajuta să gândești limpede și să-ți îmbunătățești modul în care iei deciziile și nivelul de concentrare. Acest lucru poate fi foarte util în situații stresante, cum ar fi task-urile de la muncă sau examenele.

Vitaminele din complexul B

Suplimentele pre-antrenament conțin adesea și vitamine din complexul B, care pot contribui la reducerea oboselii și la sporirea nivelurilor de energie, permițându-ți să te concentrezi pe sarcina în desfășurare și să devii chiar mai productiv pe parcursul zilei. Acest lucru se datorează și faptului că vitaminele din complexul B promovează niveluri sănătoase de neurotransmițători, care sunt critici pentru menținerea concentrării și atenției. Vitaminele din complexul B sunt implicate în producerea de energie în organism și ajută la menținerea funcționării corecte a sistemului nervos.

Vitaminele din complexul B sunt implicate în producția de energie, în special din carbohidrați, unde ajută la conversia acestora în glucoză, pe care organismul o va utiliza pentru energie.

Cum să folosești suplimentele pre-antrenament în zilele în care nu te antrenezi?

Deci, atunci când iei un pre-workout înainte de a merge la sală, de obicei, îl consumi cu aproximativ 20 de minute înainte de a începe antrenamentul. Acest lucru îți oferă suficient timp pentru a permite corpului să absoarbă ingredientele și pentru ca acestea să înceapă să-și facă efectul. Atunci când consumi un pre-workout în zilele în care nu te antrenezi, poți urma același principiu și să-l consumi cu aproximativ 20 de minute înainte de a începe activitățile de lucru. Asigură-te că ești bine hidratat atât înainte de a lua suplimentul, cât și pe parcursul zilei.

Deoarece suplimentele pre-antrenament pot conține o cantitate semnificativă de cafeină, îți recomandăm să-ți evaluezi toleranța începând cu o doză mai mică și crescând treptat. De obicei, oamenii consumă 2-3 cești de cafea pe zi, deseori de-a lungul întregii zile. Nu am recomanda acest lucru atunci când consumi un supliment pre-workout. De obicei, este suficient să îl iei dimineața, de exemplu, și nu vei avea nevoie de alte forme de cafeină pe parcursul zilei. Ingredientele din suplimentul pre-antrenament pot contribui la controlul efectelor cafeinei, astfel încât să ai o experiență plăcută cu un nivel susținut de energie pe parcursul zilei.

Partea bună la suplimentele pre-antrenament constă în faptul că știi exact cât din fiecare ingredient vei consuma cu fiecare porție (dacă nu este vorba despre o formulă protejată, desigur). Acest lucru este excelent, deoarece poți controla cantitatea de cafeină pe care o vei consuma în mod particular. Poți decide să iei o doză mai mică atunci când nu ai nevoie de o stimulare atât de intensă ca atunci când ești la sală, astfel încât să poți beneficia în continuare de toate ingredientele fără a supraexcita organismul.

Concluzie

Dacă ai nevoie de energie susținută pe parcursul zilei, suplimentele pre-antrenament reprezintă o opțiune excelentă, deoarece conțin mult mai mult decât doar cafeină și pot îmbunătăți, de asemenea, funcția cognitivă. Acestea conțin ingrediente care pot oferi un impuls de energie și o concentrare îmbunătățită pe tot parcursul zilei, fără scăderea de energie pe care o poate provoca cafeaua.

Explorează gama noastră de suplimente pre-antrenament, unde avem disponibile produse atât cu stimulente, cât și fără stimulente.